Sints choco-speculaascupcakes
Ingrediënten
Bereidingswijze Sints choco-speculaascupcakes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C. Pel de mandarijnen en snijd de partjes in stukjes. Hak de pure chocolade fijn.
Stap 2
Klop met een mixer 180 gr van de roomboter luchtig samen met de kristalsuiker en de speculaaskruiden.
Stap 3
Voeg de eieren één voor één toe tot ze zijn opgenomen. Klop vervolgens het zelfrijzend bakmeel erdoor.
Stap 4
Spatel de helft van de mandarijnpartjes en de helft van de pure chocolade door het beslag. Schep het beslag in de muffinvormpjes.
Stap 5
Bak ze in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de cupcakes helemaal afkoelen.
Stap 6
Hak intussen de witte chocolade grof en smelt au bain-marie. Laat iets afkoelen.
Stap 7
Klop met een mixer de rest van de boter los met de roomkaas. Schenk de witte chocolade er al kloppend bij. Mix nog 5 min. tot een luchtige crème.
Stap 8
Smelt de rest van de pure chocolade au bain-marie. Schep met twee theelepels een beetje witte chocoladecrème op elke cupcake.
Stap 9
Versier met de achtergehouden partjes mandarijn en het Sintsnoep. Maak vervolgens een zigzag van pure chocolade.
Aanvullende benodigdheden
- - 12 muffinvorm
- - handmixer
Voedingswaarden
- Energie451 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten34 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd20 g
Trefwoorden
