Sinterklaaspizza
Ingrediënten
Bereidingswijze Sinterklaaspizza
Stap 1
Snijd de chorizo in dunne plakjes en hak 2/3 van deze plakjes met een groot mes (of in de keukenmachine) fijn. Bak de fijngehakte chorizo in een hapjespan zachtjes uit. Snijd de ui fijn en schep door de chorizo. Bak alles nog 2-3 minuten.
Stap 2
Snijd de chorizo in dunne plakjes en hak 2/3 van deze plakjes met een groot mes (of in de keukenmachine) fijn. Bak de fijngehakte chorizo in een hapjespan zachtjes uit. Snijd de ui fijn en schep door de chorizo. Bak alles nog 2-3 minuten.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol de rollen pizzadeeg uit en leg ze naast elkaar op de bakplaat met een overlap van 2 cm. Druk deze naad goed dicht. Snijd het deeg nu in de lengterichting in de vorm van een mijter, snijd hierbij zo min mogelijk van het deeg weg.
Stap 4
Snijd de weggesneden punten in repen van 1 cm breed en leg deze op de rand van de mijter, druk iets aan. Strijk de chorizosaus binnen deze rand uit. Maak in het midden van de mijter een kruis van mozzarellabolletjes en chorizoplakjes. Garneer de mijter ook langs de rand (wel op de saus) met mozzarellabolletjes en chorizoplakjes.
Stap 5
Schuif de bakplaat een richel onder het midden van de oven en bak de pizza in 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer met een groene salade.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat bekleed met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie800 kcal
- Eiwit34 g
- Koolhydraten72 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd17 g
