Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Salade met pickled bieten, linzen en hazelnoot
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Salade met pickled bieten, linzen en hazelnoot
Stap 1
Schil de bieten. Schaaf ze op de mandoline of snijd in zo dun mogelijke plakjes. Doe ze in een kom.
Stap 2
Verwarm in een steelpan de azijn met de suiker en het korianderzaad tot de suiker is opgelost. Schenk de zoetzure marinade over de bieten en laat afkoelen.
Stap 3
Rooster intussen in een droge koekenpan de hazelnoten lichtbruin en schud ze op een bord. Hak ze grof. Meng de knoflook door de yoghurt.
Stap 4
Schep op 4 borden een laag yoghurt. Verdeel de veldsla, sjalot, linzen en plakjes biet erover.
Stap 5
Besprenkel de salades met de olijfolie en wat bietenmarinade. Bestrooi met de hazelnoten en breng op smaak met zout en/of peper.
Aanvullende benodigdheden
- - mandoline
 
Voedingswaarden
- Energie250 kcal
 - Eiwit7 g
 - Koolhydraten17 g
 - Vet16 gWaarvan verzadigd4 g
 
Trefwoorden
