Salad jar
Ingrediënten
Bereidingswijze Salad jar
Stap 1
Haal de peultjes of sperziebonen af.
Stap 2
Halveer ze en kook ze in een steelpan met ruim kokend water met wat zout in 3-4 minuten (peultjes) of 6-8 minuten (sperziebonen) beetgaar.
Stap 3
Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat goed uitlekken.
Stap 4
Vul de weckpot achtereenvolgens laag voor laag met pompoenpitten, hazelnoten, kaasreepjes, hamreepjes, paprikareepjes, peultjes of sperziebonen, tomaatjes, veldsla, rucola en sla bladeren.
Stap 5
Druk wat aan, zodat alles erin past. Sluit de pot met het deksel en zet tot gebruik in de koelkast.
Stap 6
Doe het citroensap met mosterd, yoghurt, olijfolie en wat zout en peper in het kleine potje.
Stap 7
Sluit af en schud goed tot alles mengt tot een dressing.
Stap 8
Zet voor het eten een diep bord op de geopende weckpot, keer ze samen en laat de salade zich over het bord verdelen.
Stap 9
Schud het potje met dressing goed en druppel de dressing over de salade.
