Runderstoof met aardappelpuree en bramen
Ingrediënten
Bereidingswijze Runderstoof met aardappelpuree en bramen
Stap 1
Pel en snijd de ui grof. Snijd de ontbijtkoek in stukken van 2 cm.
Stap 2
Snijd de riblappen in stukken van 2 cm. Meng de bouillontabletten met 600 ml water.
Stap 3
Verhit een pan met 2 el olijfolie en bak de ui en riblappen goudbruin. Voeg de mosterd, laurier en ontbijtkoek toe. Blus het geheel af met het bockbier en de runderbouillon.
Stap 4
Stoof gedurende 3 uur op laag vuur met de deksel op de pan tot het vlees gaar is en uit elkaar valt. Voeg de laatste 10 minuten de helft van de bramen toe aan de stoof.
Stap 5
Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen 10 minuten en giet af. Stamp de aardappelen en breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Serveer de runderstoof met de puree en de rest van de bramen.
