Rosbief met gekarameliseerde uienjus
Ingrediënten
Bereidingswijze Rosbief met gekarameliseerde uienjus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150°C. Dep de rosbief goed droog en breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Verhit een grote pan met 50 gram roomboter. Leg, als de pan goed heet is, de rosbief in de pan en schroei in circa 5 minuten rondom dicht.
Stap 3
Leg de rosbief in een ovenschaal en bak nog 30 minuten in de oven. Verpak daarna in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Stap 4
Pel en snijd intussen de rode uien in dunne ringen. Zet de pan met het bakvet van de rosbief op laag vuur en voeg de uien toe. Karamelliseer de uien 20 minuten. Roer regelmatig door.
Stap 5
Blus de uien af met de rode wijn en de runderfond. Leg de takjes tijm in de saus, breng aan de kook en kook in circa 10 minuten tot de helft in. Voeg de rest van de boter toe en roer door tot deze gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Snijd de rosbief met een scherp mes in dunne plakjes. Serveer met de gekaramelliseerde uienjus.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie430 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten9.4 g
- Vet24.9 gWaarvan verzadigd15.1 g
Trefwoorden
