Roodfruittaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Roodfruittaart
Stap 1
Extra benodigdheden: springvorm (ø 26 cm), bakpapier, handmixer met garden.
Stap 2
Vet de springvorm in.
Stap 3
Week de blaadjes gelatine tien minuten in ruim koud water.
Stap 4
Breng in een steelpan de helft van de frambozen met een paar eetlepels water aan de kook en prak de frambozen met een vork in het vocht fijn.
Stap 5
Laat vijf minuten zachtjes pruttelen.
Stap 6
Neem de pan van het vuur, knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze al roerend op in het frambozenmengsel.
Stap 7
Roer er ook iets meer dan de helft van de Coebergh roodfruit door.
Stap 8
Laat dit mengsel afkoelen tot het iets dikker wordt.
Stap 9
Klop in een kom de slagroom met een vijfde van de suiker en slagroomversteviger stijf.
Stap 10
Klop de Griekse yoghurt erdoor.
Stap 11
Doe de helft van dit mengsel over in een andere kom en roer hier het frambozenmengsel door.
Stap 12
Laat dit mengsel in de koelkast in één tot twee uur steviger worden.
Stap 13
Zet ook de stijfgeklopte room met yoghurt tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Stap 14
Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 15
Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
Stap 16
Schil de appel, rasp deze en meng het citroensap erdoor.
Stap 17
Klop in een kom de eieren met de rest van de suiker in acht tot tien minuten tot een bleke schuimige massa.
Stap 18
Zeef de bloem en maïzena er in gedeelten boven en spatel direct luchtig door het beslag.
Stap 19
Spatel ook de geraspte appel erdoor.
Stap 20
Schenk het beslag in de springvorm en schuif deze een richel onder het midden in de oven.
Stap 21
Bak de taart in circa veertig minuten goudbruin en gaar.
Stap 22
De taart is gaar als de bovenkant veerkrachtig aanvoelt.
Stap 23
Laat de taart in de geopende oven twintig minuten afkoelen.
Stap 24
Verwijder de springvorm en laat de taart verder op een rooster afkoelen.
Stap 25
Snijd de taartbodem in twee gelijke lagen: kerf de taart in het midden rondom in, leg een draad in de inkeping en trek de uiteinden van de draad kruislings door de taart.
Stap 26
Besprenkel de snijkanten van de taarthelften met Coebergh roodfruit.
Stap 27
Leg de onderste taarthelft op een platte schaal en strijk de frambozenroom erover uit.
Stap 28
Leg de bovenste taarthelft erop.
Stap 29
Strijk de witte yoghurtroom erover uit en verdeel de frambozen uit het tweede bakje en de bramen erover.
Stap 30
Leg de trosjes met rode bessen ertussen.
