Rillettes van varkensvlees
Ingrediënten
Bereidingswijze Rillettes van varkensvlees
Stap 1
Snijd de varkenslapjes in dunne reepjes. Smelt de boter in de hapjespan en schep het vlees en de knoflook erdoor. Leg het takje tijm erbij. Strooi er wat zout en versgemalen peper over. Smoor het vlees afgedekt op heel zacht vuur in 45 minuten zo gaar dat het goed zacht is. Het mag niet gaan bakken.
Stap 2
Schenk het vet en vocht uit de hapjespan in een hittebestendige kom. Schep het vlees op een plank en trek de reepjes met twee vorken tot dunne draadjes uit elkaar. Meng de draadjes in een bord met 1-2 eetlepels van het smoorvocht/vet. Doe het vlees over in de pot en schenk er zoveel vet op dat de reepjes helemaal onderstaan.
Stap 3
Laat het mengsel afkoelen en daarna in de koelkast in minstens 2-3 uur op smaak komen. Een paar dagen kan ook. Laat de rillettes voor het serveren in zeker 1 uur weer op kamertemperatuur komen.
Stap 4
Snijd de baguettes in plakken en leg deze naast elkaar op de bakplaat en rooster ze onder het hete grillelement tot goudbruine crostini. Beleg het brood met rillettes en augurk.
Aanvullende benodigdheden
- - Tefal hapjespan 24 cm
- - schone pot met klemdeksel (500 ml)
Voedingswaarden
- Energie585 kcal
- Eiwit42 g
- Koolhydraten35 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd17 g
Trefwoorden
