Pulled pork van porchetta met rode kool en romige aardappelpuree
Ingrediënten
Bereidingswijze Pulled pork van porchetta met rode kool en romige aardappelpuree
Stap 1
1. Verwarm de oven voor op 200 ᵒC.
Stap 2
2. Smelt 50 gr roomboter in een braadpan en bak de porchetta rondom bruin. Leg hem daarna in een ovenschaal en bak 30 minuten. Verlaag daarna de temperatuur naar 160 ᵒC en bak nog 2 uur. Haal daarna uit de oven en laat afgedekt 30 minuten rusten.
Stap 3
3. Maak intussen de marinade door de ketchup samen met de worchestersaus, mosterd, appelazijn en bruine suiker te verhitten in een steelpan. Breng aan de kook en laat een paar minuten op laag vuur pruttelen. Haal daarna van het vuur en laat afkoelen.
Stap 4
4. Trek nu met twee vorken het vlees uit elkaar. Giet de marinade eroverheen, meng goed en zet apart.
Stap 5
5. Maak de aardappelpuree door de aardappelen te schillen. Vul een grote pan met een laag gezouten koud water en doe de aardappelen erbij. Kook in 20 minuten gaar.
Stap 6
6. Verwarm intussen de rode kool met appeltjes in een aparte steelpan.
Stap 7
7. Giet het water zodra de aardappelen gaar zijn af, en doe de rest van de roomboter samen met de volle melk in de pan. Maak er met een pureestamper een glad mengsel van. Roer eventueel met een pollepel alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Stap 8
8. Serveer de rode kool, de puree en de porchetta op mooie schalen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie735 kcal
- Eiwit34 g
- Koolhydraten66 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd13 g
