Pruimentaart met bitterkoekjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Pruimentaart met bitterkoekjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160ºC. Bestuif de rand van de springvorm met bloem. Splits 2 eieren en houd het eiwit apart. Mix de boter, 100 gram suiker en een snufje zout schuimig. Mix één voor één de eidooiers en de 2 overige eieren erdoor. Zeef de bloem, bakpoeder en maizena en mix dit met het amandelaroma door het botermengsel.
Stap 2
Schep de bitterkoekjes erdoor en verdeel het beslag over de ingevette vorm. Verdeel de pruimen erover en bak 40-45 minuten in het midden van de oven.
Stap 3
Klop intussen het eiwit met de overige suiker stijf in een vetvrije kom. Neem de taart uit de oven, verdeel het eiwit erover en bak nog 15 minuten verder in de oven.
Stap 4
Snijd de rand van de taart los. Laat de taart afkoelen in de vorm op een rooster. Bestuif voor het serveren naar wens met poedersuiker.
