Pruimengalette
Ingrediënten
Bereidingswijze Pruimengalette
Stap 1
Meng in een kom 30 gr suiker met custardpoeder en 3 el melk. Verwarm de resterende melk met de kardemom in een steelpan. Voeg het custardmengsel al roerend met een garde toe aan de hete melk en breng aan de kook. Laat 3 minuten zachtjes doorkoken. Laat de custard luchtdicht en afgedekt met vershoudfolie afkoelen.
Stap 2
Verwarm de oven op 200°C. Halveer de pruimen, verwijder de pit en snijd in dunne parten.
Stap 3
Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op de bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Bestrijk het midden met de custard in een grote cirkel, laat een brede rand vrij. Bedek de custard dakpansgewijs met plakjes pruim.
Stap 4
Vouw de randen grofweg terug tot 2 cm over de pruimen tot zich een cirkel vormt. Klop een ei los en bestrijk de bladerdeeg randen met ei. Bestrooi de randen met amandelschaafsel en de gehele galette met de resterende suiker.
Stap 5
Bak 25 - 30 minuten in de oven tot randen goudbruin zijn en de bodem stevig. Roer de abrikozenjam los met 1 el warm water. Bestrijk na 5 en 10 minuten de randen van het bladerdeeg royaal met de jam.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie385 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten40 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd9 g
Trefwoorden
