Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pompoenstamppot met ketjaprookworst
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pompoenstamppot met ketjaprookworst
Stap 1
Kook de aardappelen en pompoenblokjes in water met zout in 12-14 min. gaar.
Stap 2
Snijd de rookworst in plakjes. Verhit in een koekenpan 2 el olijf olie. Bak de plakjes rookworst in 2 min. per kant lichtbruin. Voeg de ketjap toe en verwarm 2-3 min. op middelhoge stand tot de plakjes mooi glanzen en de ketjap aan de worst plakt.
Stap 3
Giet de aardappelen en pompoen af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Schep de stamppot op 4 borden en verdeel er de rookworst over.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie568 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten54 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd15 g
Trefwoorden
