Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pompoencarpaccio
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pompoencarpaccio
Stap 1
Schil de pompoen, snijd in kwarten en verwijder de pitten en draden. Snijd de pompoen overdwars in zo dun mogelijke plakjes.
Stap 2
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van 4 el citroensap, 4 el olijfolie, peper en zout. Meng de plakjes pompoen met de dressing en laat minimaal 1 uur marineren.
Stap 3
Doe de kappertjes, citroenrasp, peterselie en de rest van het citroensap en de olijfolie in een hoge beker. Pureer tot een grove tapenade.
Stap 4
Verkruimel de feta en snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Snijd de munt fijn.
Stap 5
Verdeel de plakjes pompoen dakpansgewijs over vier borden.
Stap 6
Verdeel de kappertjestapenade, zongedroogde tomaatjes en feta erover en garneer met de munt.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie321 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten19 g
- Vet22 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
