Pita met muhammara, falafel en shiitake
Ingrediënten
Bereidingswijze Pita met muhammara, falafel en shiitake
Stap 1
Halveer de avocado, verwijder de pit, haal het vruchtvlees eruit met een lepel en snijd in dunne plakjes. Snijd ook de shiitake in dunne plakjes. Pel de ui en snijd in dunne ringen.
Stap 2
Verwarm een pan en bak hierin de shiitake. Bestrooi met het paprikapoeder en bak mooi goudbruin.
Stap 3
Bereid de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 4
Halveer de falafelballetjes zodat je wat dunnere plakjes falafel krijgt. Verwarm een pan 1,5 el olijfolie en bak hierin de falafel.
Stap 5
Maak ondertussen de dressing. Doe de plantaardige yoghurt in een bakje. Rasp de schil van ⅕ van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Snijd de overige limoen in partjes en pers het sap uit 2 limoenpartjes en besprenkel de yoghurt hiermee. Roer de limoenschil door de yoghurt en top af met de chilivlokken. Roer de dressing goed door.
Stap 6
Besmeer de afgebakken pita’s met muhammara (3 tl per pita). Verdeel hierover de avocado, shiitake, rode ui en falafel. Top af met de dressing
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie1036 kcal
- Eiwit29.5 g
- Koolhydraten115.3 g
- Vet48.7 gWaarvan verzadigd5.5 g
Trefwoorden
