Pita met aubergine compote en avocado
Ingrediënten
Bereidingswijze Pita met aubergine compote en avocado
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergine en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil in te snijden.
Stap 2
Bestrooi het vruchtvlees met wat cayennepeper en komijnpoeder. Besprenkel met het sap van de citroen en wat olijfolie. Leg de auberginehelften op elkaar en vouw dicht in aluminiumfolie.
Stap 3
Plaats de aubergine in het midden van de oven en pof in ongeveer 18 minuten zacht en gaar. Rooster de laatste 4 minuten het pitabrood bij de aubergine in de oven goudbruin en knapperig.
Stap 4
Schraap het vruchtvlees uit de aubergine en prak fijn met een vork. Breng indien nodig op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 5
Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunne plakken.
Stap 6
Snijd de pita open. Bestrijk de binnenkant met de auberginecompote en waaier de avocadoplakjes erover. Schep hierop een eetlepel hummus en garneer met de granaatappelpitjes.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie376 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten37 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
