Pistachecroissant
Ingrediënten
Bereidingswijze Pistachecroissant
Stap 1
Breng 150 ml melk al roerend tegen de kook.
Stap 2
Meng intussen de rest van de melk met de suiker tot de suiker is opgelost. Voeg de custardpoeder toe en klop tot een gladde massa.
Stap 3
Schenk de helft van de hete melk al roerend bij het custardmengsel, schenk vervolgens het custardmengsel al roerend bij de rest van de melk in de pan. Breng al roerend op middelhoog vuur aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken.
Stap 4
Gied het mengsel in een lage schaal en leg plasticfolie op de oppervlakte van de room. Laat de room 1 uur afkoelen in de koelkast.
Stap 5
Maal de pistachenoten fijn in de hakmolen, haal er 25 gram uit voor decoratie en maal de rest verder tot een dikke pasta.
Stap 6
Klop de afgekoelde custard in 1 minuut op hoge snelheid los met de handmixer. Voeg de pistachepasta toe en klop glad.
Stap 7
Klop de slagroom stijf met de klopfix. Klop de slagroom en custard door elkaar.
Stap 8
Snijd de croissants van boven open en vul met een spuitzak met kartelspuitmond met de pistacheroom.
Stap 9
Smelt de witte chocolade au bain-marie, doe in een spuitzak en zigzag over de croissant. Versier met de achtergehouden pistachenoten.
Aanvullende benodigdheden
- - hakmolen
- - handmixer
- - spuitzak
Voedingswaarden
- Energie608 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten55 g
- Vet38 gWaarvan verzadigd18 g
Trefwoorden
