Oranje amandelspijskoekjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Oranje amandelspijskoekjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Stap 3
Klop in een kommetje het ei los.
Stap 4
Boen de sinaasappel goed schoon en dep de vrucht droog.
Stap 5
Rasp boven een kom de oranje schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit.
Stap 6
Verkruimel het stuk amandelspijs boven de kom met sinaasappelrasp en schep de wortelreepjes erdoor.
Stap 7
Voeg de helft van het ei toe en meng alles met je handen tot plakkerig deeg.
Stap 8
Voeg, als dat nodig is, ook beetje bij beetje de rest van het ei toe.
Stap 9
Voeg een klein scheutje sinaasappelsap toe.
Stap 10
Verdeel het deeg in 16 porties en rol elke portie met vochtige handen tot een balletje.
Stap 11
Strooi de poedersuiker in een diep bord en rol elk balletje rondom door de poedersuiker.
Stap 12
Leg de balletjes met wat tussenruimte op de bakplaat en druk ze iets plat.
Stap 13
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 25 minuten goudbruin en gaar.
Stap 14
Leg de koekjes op een rooster om af te koelen.
