No bake kiwi-cheesecake
Ingrediënten
Bereidingswijze No bake kiwi-cheesecake
Stap 1
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een ruime kom koud water. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng door de koekkruim.
Stap 2
Verdeel over een met bakpapier beklede bakvorm of ovenschaal en duw aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
Stap 3
Schil intussen de kiwi’s en snijd in plakjes. Klop met een handmixer de roomkaas, yoghurt en het vanille-extract tot een luchtige massa.
Stap 4
Verwarm de honing in een steelpan tot deze net niet kookt. Neem de pan van het vuur en laat de gelatineblaadjes erin oplossen. Voeg toe aan de het roomkaasmengsel.
Stap 5
Verdeel de helft van het roomkaasmengsel over de koekbodem en verdeel er de helft van de kiwiplakjes over. Herhaal met de rest van het roomkaasmengsel en de kiwiplakjes.
Stap 6
Laat de cheesecake minimaal 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast. Neem uit de vorm en snijd in 12 blokjes. Bewaar in een goed afsluitbare trommel.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal 20 x 30 cm
- - keukenmachine of staafmixer
Voedingswaarden
- Energie331 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten25 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd14 g
Trefwoorden
