Moussaka van courgette en yoghurtsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Moussaka van courgette en yoghurtsaus
Stap 1
Verwarm de olijfolie in een braadpan en fruit de gesnipperde ui en de fijngehakte knoflook zachtjes glazig.
Stap 2
Voeg het gehakt toe en bak het al roerend rul.
Stap 3
Voeg de oregano, kaneel, het zout en royaal versgemalen zwarte peper toe en bak 1-2 minuten.
Stap 4
Roer de tomatenstukjes met vocht en de wijn erdoor en laat de gehaktsaus 20-30 minuten zachtjes sudderen.
Stap 5
Snijd de courgettes in lange dunne plakken, bestrijk ze dun met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan bruin en gaar.
Stap 6
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 7
Klop de eieren los met yoghurt, kaas en peper.
Stap 8
Leg een laag courgetteplakken in de ingevette schaal en verdeel er een laag gehaktsaus over.
Stap 9
Leg hier een laag in plakken gesneden tomaten op en verdeel er een derde van het kaasmengsel over.
Stap 10
Herhaal deze volgorde van lagen en strijk de rest van het kaasmengsel erover.
Stap 11
Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de moussaka in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Stap 12
Laat de moussaka uit de oven nog 10 minuten staan.
Stap 13
Lekker met een frisse salade.
