Mosselen in mango-kokossaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Mosselen in mango-kokossaus
Stap 1
Voeg 100 ml kokosmelk, de kurkuma en circa 400 ml water toe aan de rijst tot het water net iets hoger staat dan de rijst. Kook de rijst gaar.
Stap 2
Verhit intussen de olie en bak hierin de sjalotten op een hoge stand goudbruin. Voeg de gember en het citroengras toe en roerbak nog 2 minuten langer. Voeg de knoflook toe en bak ½ minuut mee. Voeg de currypasta toe en bak 2 minuten.
Stap 3
Voeg de steeltjes van de koriander en de mangoblokjes toe en bak 1 minuut. Voeg de rest van de kokosmelk toe en pureer de saus glad.
Stap 4
Spoel de mosselen, sorteer en voeg de gesloten mosselen toe. Roer kort door. Kook afgedekt circa 5 minuten op een lage tot middelhoge stand, tot de mosselen gaar en open zijn. Verwijder de mosselen met een gesloten schelp.
Stap 5
Schep de rijst op borden en verdeel de mosselen met de saus erover. Bestrooi met de korianderblaadjes.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie820 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten93 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd29 g
Trefwoorden
