Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Midden-Oosterse bloemkoolsoep met yoghurt
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Midden-Oosterse bloemkoolsoep met yoghurt
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en snijd de stam in kleine blokjes. Meng in een kom met de olijfolie en 1 el ras el hanout.
Stap 3
Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 25 minuten zacht en gaar.
Stap 5
Meng de Griekse yoghurt met de rest van de ras el hanout.
Stap 6
Meng de basis voor uiensoep met 1 liter water en de helft van de bloemkoolroosjes. Breng aan de kook en kook 5 minuten.
Stap 7
Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de parelcouscous toe en kook nog 8 minuten mee, tot de couscous gaar is.
Stap 8
Voeg de rest van de bloemkoolroosjes toe en schep de helft van de yoghurt door de soep.
Stap 9
Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de rest van de yoghurt.
