Mediterraans eenpansgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze Mediterraans eenpansgerecht
Stap 1
Snijd de chorizo en verse worst in plakken.
Stap 2
Pel en snipper de knoflook.
Stap 3
Snijd de rode peper in ringen.
Stap 4
Snijd de uien in parten.
Stap 5
Snijd de rode paprika in reepjes en de tomaten in blokjes.
Stap 6
Snijd de peterselie.
Stap 7
Verwarm een hapjespan met de olie.
Stap 8
Bak de chorizo samen met de knoflook, rode peper en uien een minuut.
Stap 9
Voeg de verse worst, paprikapoeder, komijn, tijm, aardappels en paprika toe.
Stap 10
Bak alles nog eens circa twee minuten.
Stap 11
Voeg de tomatenpuree en de verse tomatenblokjes toe.
Stap 12
Meng alles door elkaar en blus af met de rode wijn.
Stap 13
Laat circa twee minuten doorkoken.
Stap 14
Voeg dan de kippenbouillon toe.
Stap 15
Dek de pan af met de deksel en laat het circa dertig tot veertig minuten doorkoken op halfhoog vuur.
Stap 16
De bedoeling is dat in die tijd de aardappels gaar worden het vocht grotendeels verdampt.
Stap 17
Maak vier kuiltjes in de pan en breek daar voorzichtig een eitje boven.
Stap 18
Zorg dat de dooier heel blijft.
Stap 19
Dek de pan af en laat de eieren vier minuten garen.
Stap 20
Serveer alles samen in een diep bord.
Stap 21
Zorg dat er van alles wat op het bord is.
Stap 22
Garneer met gesneden peterselie.
