Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Marokkaanse maaltijdsoep
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Marokkaanse maaltijdsoep
Stap 1
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, bleekselderij en wortel circa 4 minuten. Voeg de gember, ras el hanout en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
Stap 2
Voeg de gepelde tomaten en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 minuten pruttelen op een lage stand.
Stap 3
Rooster intussen de vermicelli lichtbruin in een droge, hete koekenpan. Houd apart.
Stap 4
Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kikkererwten en vermicelli toe aan de soep en kook nog 7 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie270 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten37 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd1 g
