Mango avocado taart
Ingrediënten
Bereidingswijze Mango avocado taart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt in een steelpan op laag vuur de kokosolie en vet de taartvorm in.
Stap 2
Maal de quinoa met de noten fijn in de keukenmachine. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit.
Stap 3
Voeg 1 eetlepel sinaasappelrasp en het sinaasappelsap toe aan het quinoamengsel. Bewaar de rest van het sinaasappelrasp.
Stap 4
Schenk 150 ml gesmolten kokosolie bij de gemalen quinoa en voeg een beetje zout en de suiker toe. Meng door en verdeel het deeg over de bakvorm. Druk goed aan en bak de taartbodem in de oven in ongeveer 20 minuten knapperig. Laat afkoelen in de vorm.
Stap 5
Halveer de 3 meest rijpe avocado's, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil in de keukenmachine. Rasp de gember en de schil van één limoen en pers beide limoenen uit.
Stap 6
Voeg de helft van het limoensap, het limoenrasp en 2 eetlepels sinaasappelrasp toe aan de avocado's. Mix de avocado met de gember, amandelmelk, ahornsiroop en de rest van de kokosolie tot een glad mengsel.
Stap 7
Verdeel het avocadomengsel over de quinoabodem en strijk glad. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Stap 8
Schil de mango en snijd (met een dunschiller) in lange dunne plakken. Snijd de laatste avocado zonder schil in lange dunne plakken. Verdeel de mango en avocadoplakken in krullen over de taart. Bedruip met het sap van de limoen. Haal de taart voorzichtig uit de vorm.
Aanvullende benodigdheden
- - taartvorm met uitneembare bodem (Ø 22 cm)
- - rasp
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie705 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten36 g
- Vet57 gWaarvan verzadigd31 g
Trefwoorden
