Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Maisgazpacho
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Maisgazpacho
Stap 1
Houd 1 el maïs apart. Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer de rest van 1 uitgelekt blik maïs (340 g) met ½ gesnipperde ui, 1 teentje knoflook, ½ komkommer in blokjes, 250 ml afgekoelde groentebouillon, 2 el olijfolie extra vierge en 3 takjes platte peterselie.
Stap 2
Breng op smaak met het sap van ½ limoen, zout en peper.
Stap 3
Zet de soep minstens 1 uur in de koelkast om koud te worden. Schenk ter plekke de soep in 4-6 kleine glazen en garneer met de apart gehouden maïs en een toefje peterselie.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - staafmixer
- - 4 kleine glaasjes
Voedingswaarden
- Energie76 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten7 g
- Vet4 gWaarvan verzadigd1 g
