Maaltijdsalade met gevulde tomaten met zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Maaltijdsalade met gevulde tomaten met zalm
Stap 1
Halveer de tomaten en schep met een kleine lepel de zaadjes en de zaadlijsten eruit.
Stap 2
Bestrooi de uitgeholde tomaten met wat zout en peper en laat ze omgekeerd op een stuk dubbelgevouwen keukenpapier uitlekken.
Stap 3
Knip de sprietjes bieslook boven een kommetje in stukjes.
Stap 4
Snijd de plakken gerookte zalm in repen van 1 cm breed.
Stap 5
Snijd augurken in kleine stukjes.
Stap 6
Snijd de paprika's in repen.
Stap 7
Snijd de appel in vieren en snijd het klokhuis eruit.
Stap 8
Schil de stukken appel en rasp ze boven een kom op een grove rasp.
Stap 9
Open de blikjes zalm (met een blikopener), giet het vocht eraf en haal eventueel stukjes vel of graatjes tussen de zalm weg.
Stap 10
Schep de zalm (uit blik) en de stukjes augurk door de appel.
Stap 11
Voeg 0.75 deel mayonaise en de helft van de yoghurt met de helft van de bieslook en wat zout en peper toe.
Stap 12
Schep alles goed door elkaar.
Stap 13
Meng in een andere kom de resterende mayonaise met de rest van de yoghurt, het citroensap, wat zout en peper en het water tot een dunne dressing en schep de jonge bladsla er luchtig door.
Stap 14
Verdeel de bladsla over de borden.
Stap 15
Schep de zalmsalade in de uitgeholde tomaten, er mag een bergje salade uit de tomaten steken.
Stap 16
Zet op elk bord 3 gevulde tomaten, maar houd wat ruimte in het midden.
Stap 17
Leg in het midden van de tomaten een bergje gerookte zalm en strooi de bieslook erover.
Stap 18
Verdeel de paprikareepjes over de bladsla.
Stap 19
Lekker met bruin stokbrood.
