Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Limoncello
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Limoncello
Stap 1
Boen de citroenen schoon. Trek met een dunschiller de gele schil in repen van de vruchten.
Stap 2
Doe de citroenschillen met de wodka in de fles of pot. Sluit en laat 3 weken op een koele, donkere plek (buiten de koelkast) trekken.
Stap 3
Los in een steelpan op middelhoge stand de suiker op in 750 ml water. Laat de suikersiroop afkoelen. Zeef de alcohol en gooi de schillen weg. Maak de fles of pot schoon.
Stap 4
Meng de citroenalcohol met de suikersiroop. Schenk de limoncello terug in de schone fles of pot. Sluit en laat de limoncello nog 2 weken trekken op een koele, donkere plek.
Aanvullende benodigdheden
- - schone fles
- - weckpot
Voedingswaarden
- Energie79 kcal
- Koolhydraten8 g
Trefwoorden
