Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Lamskoteletjes met doperwtensalade
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Lamskoteletjes met doperwtensalade
Stap 1
Dop de erwten en blancheer ze ½ minuut in kokend water met zout. Giet af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
Stap 2
Wrijf de koteletjes rondom in met zout en peper. Schud de doperwten in een grote kom om met de munt, bieslook en feta.
Stap 3
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de koteletjes op een hoge stand eerst op het vetrandje en dan op beide kanten goed bruin en medium gaar. Neem het vlees uit de pan en laat afgedekt onder folie rusten.
Stap 4
Zet de warmtebron op middelhoge stand en voeg de tijm en knoflook toe aan het bakvet. Bak kort mee en blus af met een scheutje rode wijn of water. Zet de warmtebron laag en maak de jus af door de boter erin te laten smelten. Serveer de lamskoteletten met een schepje jus erover en de salade erbij.
