Lamskoteletjes met artisjokharten en tomaat
Ingrediënten
Bereidingswijze Lamskoteletjes met artisjokharten en tomaat
Stap 1
Giet de artisjokharten af en halveer ze. Laat de artisjokharten op keukenpapier uitlekken. Halveer de tomaten en hak de tijm fijn.
Stap 2
Meng in een kommetje de olijfolie met tijm, versgemalen zwarte peper en 2 eetlepels citroensap.
Stap 3
Wrijf de lamskoteletjes in met de helft van het oliemengsel. Rooster de koteletjes in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé. Keer na 2-3 minuten.
Stap 4
Bestrijk intussen de artisjokharten rondom en ook de snijvlakken van de tomaten met het oliemengsel. Leg de lamskoteletjes op een bord en houd ze warm tussen 2 borden.
Stap 5
Leg de tomaten op hun snijkant in de grillpan en rooster ze in 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege. Leg dan ook de artisjokharten en rozemarijntakjes in de grillpan en rooster ze in 3-4 minuten mooi bruin.
Stap 6
Leg de lamskoteletjes op warme borden en verdeel de artisjokharten en tomaten met de rozemarijn ernaast. Lekker met couscous.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie380 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten7 g
- Vet31 gWaarvan verzadigd9 g
