Kwarktaart met zomerfruit
Ingrediënten
Bereidingswijze Kwarktaart met zomerfruit
Stap 1
Mix de biscuits fijn in de blender. Verhit intussen een pan en smelt de boter. Spatel de boter door het koekjeskruim.
Stap 2
Bekleed de taartvorm met bakpapier. Verdeel het koekkruim over de bodem en druk goed aan.
Stap 3
Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Verhit intussen een pan met 80 ml slagroom en de poedersuiker.
Stap 4
Los de gelatine op in de slagroom en laat 10 minuten afkoelen.
Stap 5
Klop intussen de overige slagroom stijf. Spatel het slagroommengsel door de kwark en spatel vervolgens in delen de opgeklopte slagroom er doorheen.
Stap 6
Verdeel de kwark over de koekjesbodem en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Stap 7
Halveer intussen de pruimen, verwijder de pit en snijd in parten. Knip de rode besjes aan de steel in stukken van 2 cm.
Stap 8
Verwijder de pitten van de kersen en halveer. Ris de blaadjes van de munt.
Stap 9
Haal de kwarktaart uit de vorm en verdeel de pruimen, rode bessen en kersen over de kwarktaart. Garneer met de blaadjes munt.

Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie484 kcal
- Eiwit8.6 g
- Koolhydraten40 g
- Vet31.4 gWaarvan verzadigd20.1 g
Trefwoorden
