Knapperige groene salade met makreel
Ingrediënten
Bereidingswijze Knapperige groene salade met makreel
Stap 1
Snijd de houtachtige uiteinden van de aspergetips. Hal de sperziebonen af en halveer de bonen. Kook de asperges en sperziebonen in aparte pannen met ruim kokend water met wat zout beetgaar, de asperges 4-6 minuten en de sperziebonen 8-10 minuten. Spoel de sperziebonen en asperges in een vergiet met koud water en laat ze goed uitlekken.
Stap 2
Snijd de sneetjes witbrood in blokjes. Verwarm intussen de olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes brood rondom goudbruin. Laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken. Verdeel de makreelfilet in stukjes.
Stap 3
Snijd de kontjes van de kropjes romainesla en maak de bladeren los. Verdeel deze slabladeren met rucola en sperziebonen over borden. Leg de asperges en stukjes makreel erop.
Stap 4
Roer in een kommetje mayonaise met citroensap, versgemalen peper en twee eetlepels water tot een sausje en sprenkel dit over de salade. Strooi de croutons en kappertjes erover.
