Kersttruffels
Ingrediënten
Bereidingswijze Kersttruffels
Stap 1
Schaaf een vierde van de chocolade in flinters.
Stap 2
Breek de rest van de chocolade in stukjes.
Stap 3
Smelt de stukjes al roerend in een kleine steelpan met dikke bodem op heel zacht vuur of smelt de chocolade au bain-marie.
Stap 4
Laat het iets afkoelen.
Stap 5
Snijd het vanillestokje open en schraap het zwarte merg eruit.
Stap 6
Klop in een kom de boter met de handmixer in twee tot drie minuten luchtig.
Stap 7
Klop er vervolgens drie vierde van de poedersuiker met de gesmolten chocolade, slagroom, vanillemerg en kirsch door.
Stap 8
Klop tot alles goed gemengd is.
Stap 9
Doe dit chocolademengsel over in de spuitzak.
Stap 10
Bekleed een blad met bakpapier en spuit hier chocoladetoefjes van drie cm op.
Stap 11
Of schep er met twee lepels bergjes op.
Stap 12
Laat de truffels in de koelkast in een tot twee uur stevig worden.
Stap 13
Doe de cacao, chocoladeflinters en de resterende poedersuiker over in drie schaaltjes.
Stap 14
Rol elk chocoladetoefje tot een balletje en wentel het direct door cacao, chocoladeschilfers of poedersuiker.
Stap 15
Maak zo truffels met cacao, truffels met chocoladeschilfers en truffels met poedersuiker.
Stap 16
Leg de truffels op een bord en laat ze in de koelkast in een uur stevig worden.
Stap 17
Serveer ze op een schaaltje, maar bewaar ze afgedekt in de koelkast.
Aanvullende benodigdheden
- - handmixer met garden
- - spuitzak met gladde spuitmon
Voedingswaarden
- Energie165 kcal
- Eiwit1 g
- Koolhydraten11 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd8 g
Trefwoorden
