Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Hartige lijnzaad crackers
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Hartige lijnzaad crackers
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160°C. Maal 50 g lijnzaad grof in de vijzel en laat in 300 ml water 5 minuten weken. Doe de rest van het lijnzaad, havermout, cajun kruiden, het boekweitmeel en de olijfolie samen met het lijnzaadwater in een kom en meng door elkaar. Verdeel het mengsel met een spatel zo egaal en dun mogelijk over twee met bakpapier beklede bakplaten.
Stap 2
Bak de crackers in circa 45 minuten goudbruin en knapperig. Wissel halverwege de baktijd de bakplaten en zet terug in de oven.
Stap 3
Neem de crackers uit de oven en laat helemaal afkoelen. Breek de crackers voorzichtig in stukken. De crackers zijn twee weken houdbaar in een goed afgesloten pot. Lekker met hummus, Philadelphia of zachte geitenkaas.
Aanvullende benodigdheden
- - vijzel
- - 2 bakplaten
Voedingswaarden
- Energie550 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten47 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
