Hamburger met uiringen en zoete aardappelpuree
Ingrediënten
Bereidingswijze Hamburger met uiringen en zoete aardappelpuree
Stap 1
Snipper 1 ui fijn en snijd de andere uien in ringen van ½ cm dik. Hak de kappertjes en de peterselie fijn. Meng het gehakt in een kom met kappertjes, peterselie en een zesde van de gesnipperde ui.
Stap 2
Voeg wat zout en peper toe en kneed alles goed door elkaar. Verdeel het gehakt zodat elk persoon 1 portie heeft en vorm deze tot burgers. Laat de burgers even liggen.
Stap 3
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Verwarm de helft van de olijfolie in een pan en bak de resterende gesnipperde ui, blokjes zoete aardappel en tijm 2-3 minuten.
Stap 4
Voeg per 100 g aardappelen, 12,5 ml water toe met wat zout toe en smoor de zoete aardappel afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar.
Stap 5
Verwarm in een koekenpan de resterende olijfolie en bak de hamburgers in 4-6 minuten bruin en gaar. Houd ze tussen 2 borden warm. Bak de uiringen in het bakvet in 3-4 minuten bruin.
Stap 6
Meng de zoete aardappelen met de staafmixer tot een gladde puree. Verwarm de puree al roerend tot de dikte goed is. Schep de zoete aardappelpuree op borden met de hamburgers ernaast. Verdeel de uien over de hamburgers. Lekker met een salade van knolselderij en walnoten.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie590 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten45 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd9 g
