Griekse stifado met rundvlees en sjalotjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Griekse stifado met rundvlees en sjalotjes
Stap 1
Pel de sjalotjes en snij de knoflook in dunne plakjes. Bestrooi het hacheevlees gelijkmatig met de gyroskruiden en laat 5 minuten intrekken. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
Stap 2
Voeg de hele sjalotjes en knoflook toe, bestrooi met zout en peper en laat op laag vuur 5 minuten bakken. Voeg de azijn, passata, tomatenpuree, laurier en 4 eetlepels olijfolie toe en roer door.
Stap 3
Leg de takjes rozemarijn erop, doe het deksel op de pan en laat de stifado op laag vuur 1½ uur sudderen. Schud af en toe zachtjes met de pan. Voeg indien nodig af en toe een scheutje water toe; je wilt een dikke saus krijgen.
Stap 4
Controleer na 1½ uur of het vlees helemaal gaar is. Zo niet, laat nog zo’n 30 minuten sudderen. Verwarm intussen de oven voor op 220°C en bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 5
Verwijder de rozemarijn en de laurier, serveer de stifado met de broodjes. Lekker met rodekool.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie670 kcal
- Eiwit38 g
- Koolhydraten66 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
