Griekse komkommersalade met gebakken halloumi en orzo
Ingrediënten
Bereidingswijze Griekse komkommersalade met gebakken halloumi en orzo
Stap 1
Bereid de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep om met wat 2 el olijfolie, zout en peper en laat afkoelen.
Stap 2
Hak de dille fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de helft van de dille en het limoensap en rasp met de Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Snijd de komkommer in dunne plakjes en halveer de cherrytomaatjes. Snijd de olijven in plakjes. Meng de komkommer en cherrytomaatjes met de yoghurtsaus.
Stap 4
Snijd de halloumi in plakken. Verhit een grillpan op het vuur en bak de halloumi 2 minuten per kant, tot er mooie grillstrepen ontstaan.
Stap 5
Verdeel de orzo over vier borden en schep het komkommer-yoghurtmengsel erover. Verdeel de plakjes halloumi erover en bestrooi met de rest van de dille en de olijven. Besprenkel met de overige olijfolie.
Aanvullende benodigdheden
- - grillpan
Voedingswaarden
- Energie602 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten52 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd14 g
Trefwoorden
