Goed gevulde pompoencreme met biefstukreepjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Goed gevulde pompoencreme met biefstukreepjes
Stap 1
Bak de ciabatta zoals aangegeven op de verpakking.
Stap 2
Snijd de boven- en onderkant van de pompoen, snijd overdwars door.
Stap 3
Snijd daarna met een lang mes de schil van de zijkant.
Stap 4
Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Stap 5
Verhit een soeppan en bak de pompoen en de gesnipperde rode ui 5 minuten stevig aan in een derde van de eetlepels rozemarijnolie.
Stap 6
Voeg de bouillon en rijst toe, laat 30 minuten zachtjes koken tot de pompoen zacht is.
Stap 7
Pureer het pompoenmengsel met de staafmixer en breng op smaak met zout en het citroensap.
Stap 8
Zeef indien gewenst.
Stap 9
Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de biefstukreepjes kort aan in de zonnebloemolie.
Stap 10
Verdeel de reepjes over de soepkommen met daarover de pompoencrème.
Stap 11
Garneer met de rozemarijnolie en een paar naaldjes rozemarijn.
Stap 12
Serveer met het ciabattabrood.
