Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Geroosterde tomaten-paprikasoep
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Geroosterde tomaten-paprikasoep
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snijd de ui en knoflook grof.
Stap 2
Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in stukken. Snijd de tomaten in kwarten.
Stap 3
Verdeel de ui, knoflook, paprika en tomaten met 2 el olijfolie over een bakplaat. Breng op smaak met zout en peper en rooster 30 minuten in de oven.
Stap 4
Snijd intussen de geroosterde knoflookbroodjes in kleine croutons.
Stap 5
Meng de groentebouillontabletten met 600 ml warm water. Doe dit samen met de geroosterde groenten in een pan, breng aan de kook en mix tot een dikke maaltijdsoep.
Stap 6
Snijd de tuinkers los. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de tuinkers, knoflookcroutons en balsamicocrème.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie303 kcal
- Eiwit6.7 g
- Koolhydraten43.1 g
- Vet10.2 gWaarvan verzadigd1.5 g
Trefwoorden
