Gepaneerde kabeljauw met gebakken aardappels en sla
Ingrediënten
Bereidingswijze Gepaneerde kabeljauw met gebakken aardappels en sla
Stap 1
Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Klop 1 ei los in een diep bord en verdeel de bloem en het paneermeel over 2 andere borden. Haal de kabeljauwfilets achtereenvolgens door de bloem, ei en paneermeel. Druk het paneermeel goed aan.
Stap 2
Kook het andere ei hard. Verhit intussen 2 eetlepels boter in een koekenpan. Bak hierin op middelhoge stand de aardappelschijfjes in circa 10 minuten goudgeel. Schep regelmatig om. Breng de aardappels op smaak met zout.
Stap 3
Verhit de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de gepaneerde kabeljauwfilets circa 8 minuten. Keer halverwege.
Stap 4
Pel het hardgekookte ei en snijd in parten. Meng de sla met de slasaus en het ei. Serveer de kabeljauwfilets met de gebakken aardappels en salade.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie630 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten54 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd17 g
Trefwoorden
