Gegratineerde kipfilet met parmaham en ricotta
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegratineerde kipfilet met parmaham en ricotta
Stap 1
Snijd de kipfilets horizontaal in, maar net niet helemaal door. Klap de filets open en bestrooi met peper en de helft van de citroenrasp en rozemarijn. Leg op elke kipfilet een plakje parmaham en klap de filets weer dicht.
Stap 2
Klop de ricotta goed door met de eidooier, kruiden en parmezaan. Verwarm de ovengrill voor. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kipfilets om en om bruin. Neem de filets uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
Stap 3
Blus het bakvet in de pan af met de wijn en laat op een hoge stand 2 minuten koken. Giet dit over de filets in de schaal. Verdeel de ricotta erover en gratineer hoog in de oven in een paar minuten goudbruin. Let goed op, het kan snel verbranden.
Stap 4
Garneer de gegratineerde kip met een paar blaadjes basilicum. Lekker met een puree van zoete aardappel.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie285 kcal
- Eiwit36 g
- Koolhydraten1 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
