Gegratineerde Hollandse garnalen
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegratineerde Hollandse garnalen
Stap 1
Vet per persoon een laag ovenschaaltje.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 3
Smelt de boter in een kleine pan en fruit het sjalotje zachtjes glazig.
Stap 4
Roer de bloem erdoor en bak 1 minuut.
Stap 5
Voeg al roerend de visbouillon toe en roer tot een dikke, gladde saus.
Stap 6
Roer vervolgens al roerend scheut voor scheut de slagroom erdoor en blijf roeren tot het een mooie saus wordt.
Stap 7
Roer het paprikapoeder en wat zout en versgemalen peper erdoor.
Stap 8
Laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 9
Neem de pan van het vuur.
Stap 10
Roer in een kopje de eidooier los met het citroensap.
Stap 11
Roer het eimengsel door de saus.
Stap 12
Roer de garnalen erdoor en verdeel de garnalensaus over de ovenschaaltjes.
Stap 13
Strooi het broodkruim en de geraspte kaas erover.
Stap 14
Zet de schaaltjes op de bakplaat en schuif deze in de oven.
Stap 15
Bak de garnalen met saus 10-12 minuten tot de bovenkant licht kleurt.
