Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gegratineerde bloemkool met tomaat en mozzarella
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gegratineerde bloemkool met tomaat en mozzarella
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Vet een lage ovenschaal in.
Stap 3
Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakken.
Stap 4
Snij ook de tomaten plakken en hak de oregano fijn.
Stap 5
Rasp de parmezaanse kaas.
Stap 6
Verdeel de bloemkool in grote rozen en kook deze in een pan met een flinke laag kokend water met wat zout in 8-10 minuten beetgaar.
Stap 7
Laat ze in een vergiet uitlekken.
Stap 8
Leg de stukken bloemkool in de ovenschaal en leg de plakken mozzarella erop.
Stap 9
Leg hierop de plakken tomaat en strooi er wat versgemalen zwarte peper over.
Stap 10
Strooi de oregano erover en tenslotte de Parmezaanse kaas.
Stap 11
Schuif de schaal in de oven en verwarm de bloemkoolschotel 20-25 minuten tot de mozzarella is gesmolten en de Parmezaanse kaas licht kleurt.
Stap 12
Lekker met couscous.
