Frisse salade met pulled chicken
Ingrediënten
Bereidingswijze Frisse salade met pulled chicken
Stap 1
Schaaf de komkommers in plakken van 5 mm dik op een mandoline of kaasschaaf. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een droge pan en rooster de pijnboompitten in 5 minuten goudbruin. Schud regelmatig om.
Stap 3
Leg de kippenbouten op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel 2 el olijfolie en de kipkruiden over de kippenbouten. Plaats 25 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
Stap 4
Verhit intussen een pan met 1 el olijfolie en bak de snoeppaprika’s 6 minuten.
Stap 5
Meng de komkommerlinten met de pijnboompitten, citroenrasp en sap. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Haal de kip van het bot met behulp van een vork zodat er pulled chicken ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Verdeel de komkommer over de borden en leg hier de snoeppaprika’s en pulled chicken op. Lekker om af te maken met extra vergine olijfolie.

