Frambozen-pistachemuffins
Ingrediënten
Bereidingswijze Frambozen-pistachemuffins
Stap 1
Verwarm de oven op 200°C.
Stap 2
Smelt de boter.
Stap 3
Boen de helft van de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil er dun af.
Stap 4
Pers de sinaasappels uit en meet 100 ml sap af.
Stap 5
Spoel de pistachenootjes in een zeef onder warm stromend water af, laat ze uitlekken en leg ze op een schone theedoek.
Stap 6
Wrijf met de theedoek zoveel mogelijk bruine velletjes eraf.
Stap 7
Doe de pistachenoten in de keukenmachine en maal ze fijn.
Stap 8
Doe de gemalen nootjes over in een kom en voeg de sinaasappelrasp, het zelfrijzend bakmeel met de suiker, boter, eieren en het aasappelsap toe.
Stap 9
Meng alles tot een beslag, voeg als het beslag erg stijf is nog wat sinaasappelsap toe.
Stap 10
Spatel 1 bakje frambozen door het beslag.
Stap 11
Zet de cups in de muffinvorm en schep het beslag erin.
Stap 12
Zet de rest van de frambozen op het muffinbeslag.
Stap 13
Schuif de muffinvorm op de bakplaat een richel onder het midden van de oven en bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Stap 14
Zet de muffins op een rooster en laat ze afkoelen.
Stap 15
Serveer ze op een schaal en bestuif ze licht met poedersuiker.
