Feestelijke tarte tatin
Ingrediënten
Bereidingswijze Feestelijke tarte tatin
Stap 1
Snijd de boter in plakken. Snijd de carambola in sterretjes van 0.5 cm dik.
Stap 2
Snijd de appels elk in 6 parten, verwijder het klokhuis en schil de parten. Was de kaki's en snijd elke kaki in 6 parten.
Stap 3
Bedek de bodem van de taartvorm met plakjes boter en strooi de suiker erover.
Stap 4
Leg hierop een laag van sterretjes carambola en verdeel daarop de parten appel en kaki met hun bolle kant naar beneden.
Stap 5
Rol de rol bladerdeeg uit en vouw het deeg dubbel.
Stap 6
Leg het deeg op het fruit in de taartvorm en vouw het aan de rand iets naar beneden.
Stap 7
Zet de taartvorm tot gebruik afgedekt met folie in de koelkast.
Stap 8
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 9
Neem de taartvorm uit de koelkast, verwijder het folie en schuif de vorm in de oven.
Stap 10
Bak de taart in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
Stap 11
Neem de vorm uit de oven.
Stap 12
Leg een platte schaal op de vorm en keer ze samen.
Stap 13
Laat de tarte tatin op de schaal glijden.
Stap 14
Serveer in punten met een bol walnotenijs erop.
