Drie kleuren mousse met gerookte zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Drie kleuren mousse met gerookte zalm
Stap 1
Doe de spinazie in een bolzeef en giet er kokend heet water over. Laat goed uitlekken en duw met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Pluk de dille van de takjes. Snijd de biet in blokjes. Rasp de gele schil van de citroen. Verwijder eventuele graatjes uit de forel.
Stap 2
Doe 100 gr roomkaas, 100 ml slagroom, de biet en 2 tl mierikswortel in het bakje van de staafmixer of de blender en pureer tot een gladde mousse. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over vier glazen en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Stap 3
Pureer de forel met de citroenrasp en 75 gr roomkaas, 75 ml slagroom en 1 tl mierikswortel en verdeel over de bietenmousse. Zet terug in de koelkast en laat 1 uur opstijven.
Stap 4
Pureer de spinazie en ¾ van de dille met de rest van de roomkaas, slagroom en mierikswortel en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de forelmousse en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Stap 5
Rijg de plakjes zalm aan vier spiesjes. Neem de glazen vlak voor serveren uit de koelkast en zet de spiesjes er schuin in. Garneer met de rest van de dille. Lekker met toast.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
- - 4 spiesjes
- - 4 glazen
Voedingswaarden
- Energie528 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten7 g
- Vet46 gWaarvan verzadigd28 g
Trefwoorden
