Corona ananas margarita
Ingrediënten
Bereidingswijze Corona ananas margarita
Stap 1
Snijd een ½ limoen in partjes en houd apart voor de garnering. Haal met een dunschiller reepjes schil van de rest van de limoenen en pers het sap eruit. Doe het limoensap en de schil met suiker en water in een steelpannetje. Verwarm tot de suiker is opgelost.
Stap 2
Zeef de siroop, de schillen zijn niet meer nodig. Laat de siroop snel afkoelen in de diepvries.
Stap 3
Doe een klein beetje ananassap op een schoteltje en verdeel het zout over een tweede schoteltje. Haal de randen van de glazen eerst door het sap en vervolgens door het zout, om een randje te maken.
Stap 4
Verdeel de ijsblokjes over de glazen. Schenk de limoensiroop, ananassap en tequila erop en roer kort. Open de flesjes corona en zet snel ondersteboven in de glazen. Garneer met rietjes en de achtergehouden partjes limoen.
