Chocoladenotentaart met blauwe bessen
Ingrediënten
Bereidingswijze Chocoladenotentaart met blauwe bessen
Stap 1
Extra benodigdheden: dichte (metalen) taartvorm met een doorsnede van 24 tot 26 cm, bakpapier, keukenmachine, handmixer.
Stap 2
Vet de taartvorm in.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 4
Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier.
Stap 5
Snijd de abrikozen in stukjes en pureer ze in de keukenmachine en doe ze over in een kom.
Stap 6
Breek de chocolade in stukjes.
Stap 7
Maal daarna de walnoten en chocolade in de keukenmachine fijn.
Stap 8
Meng de cacao en een snufje zout erdoor.
Stap 9
Splits de eieren.
Stap 10
Klop in een kom de eiwitten met de handmixer zo stijf dat er pieken op blijven staan.
Stap 11
Smelt ondertussen de boter.
Stap 12
Voeg de dooiers aan de gepureerde abrikozen toe en klop dit met de handmixer tot een luchtig en romig mengsel.
Stap 13
Voeg al kloppend de gesmolten boter toe.
Stap 14
Spatel eerst het chocoladewalnootmengsel door het dooiermengsel en vervolgens de stijfgeklopte eiwitten tot het goed gemengd is.
Stap 15
Spatel tot slot de bevroren bessen door het beslag.
Stap 16
Doe dit beslag over in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
Stap 17
Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in veertig tot vijftig minuten mooi bruin en gaar.
Stap 18
Laat de taart uit de oven vijf minuten in de vorm afkoelen.
Stap 19
Verwijder de vorm en laat de taart op een rooster verder afkoelen.
Stap 20
Garneer de taart naar wens met blauwe bessen en bestuif met nog wat cacao.
Stap 21
Serveer met geklopte slagroom.
