Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bospeensoep met kerrie en loof
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bospeensoep met kerrie en loof
Stap 1
Snijd het loof van de wortels en bewaar. Schil de wortels met een dunschiller. Snijd de wortels in plakjes.
Stap 2
Smelt de boter in een soeppan. Fruit de knoflook met de gember en kerrie 1 min. Schep de wortel erdoor.
Stap 3
Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook zachtjes 10 min., of tot de wortel gaar is.
Stap 4
Neem de soep van de warmtebron en pureer met de staafmixer glad. Voeg de kookroom toe en verwarm de soep nog 2 min. Hak intussen een handvol mooi groen peenloof grof.
Stap 5
Breng de soep op smaak met zout en peper en garneer met het peenloof.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie233 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten11 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd12 g
Trefwoorden
