Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Boerenkoolstamppot met pecannoten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Boerenkoolstamppot met pecannoten
Stap 1
Schil de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes.
Stap 2
Verwarm de olijfolie in een wok en fruit de ui zachtjes glazig.
Stap 3
Schep hand voor hand de boerenkool erdoor en laat de blaadjes iets slinken.
Stap 4
Schep daarna de blokjes zoete aardappel erdoor en roerbak nog 1-2 minuten.
Stap 5
Voeg het water en wat zout toe en smoor alles afgedekt in 8-10 minuten gaar.
Stap 6
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
Stap 7
Stamp de boerenkool en zoete aardappel tot een smeuïge stamppot en schep de pecannoten erdoor.
Stap 8
Doe de stamppot over in een lage ovenschaal, leg de plakjes brie erop en schuif de schaal 10 cm onder de hete grill. Laat de brie in 4-6 minuten smelten en iets kleuren.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
- - lage ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie630 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten57 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd10 g
